Bemutatkozás

Dollmayer Borászat

Családi borászatunk központja Fertőd Eszterháza részen található. 6 hektár szőlőterülettel rendelkezünk a borvidéken: Sopron, Balf, Fertőszéplak, Fertőendréd települések határában. Az új telepítések aránya 70%.

Ezekben a szőlőkben alacsony kordonos művelésű rendszert alakítottunk ki, mely elengedhetetlen feltétele a minőségi szőlő és bor előállításának. 

Szőlőfajtáink: Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Furmint, Irsai Olivér, Merlot, Nektár, Soproni Kékfrankos, Syrah, Tramini, Zweigelt.

Borászatunk jövöje családunk fiatalabb generációjának hozzáértése, szakmai képzettsége, motiváltsága alapján biztosított. A saját és több neves külföldi pincészetben eltöltött  munkás évek, évtizedek szakmai tapasztalata hozzájárul az eredményes munkavégzéshez.

2014-ben megvalósítottuk borászatunk fő célkitűzését. Családi pincészetünkben elkészítettük első pezsgőnket, tramini fehérbor szőlőből. Ez egy tradicionális módszerrel, palackban érlelt és erjesztett pezsgő, amelynek elkészítésekor minden művelet, - erjesztés, érlelés, pezsgősítés - borászatunk feldolgozó üzemében történik.

További terveink közé tartozik a pezsgő fajtaválaszték bővítése furmint és syrah rosé pezsgővel.

A bor és pezsgő termékkínálatunkat színesíti az Irsai Olivérből készült szőlőmust is, mely vendégeink körében nagy népszerűségnek örvend.

Mint minden weboldal, a dollmayer-pinceszet.hu is használ úgynevezett sütiket (cookie), hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Elfogadom" gomb lenyomásával hozzájárulhatsz használatukhoz.