Pezsgő

Családi pincészetünkben készítjük pezsgőnket. Ez egy hagyományos módszerrel palackban erjesztett és érlelt pezsgő, ahol minden művelet - erjesztés, érlelés, pezsgősítés - borászatunkban történik.

Dollmayer Furmint Brut pezsgő

Borászatunk 2014-ben készített először palackos erjesztésű és érlelésű pezsgőt. Akkor a Traminire, 2018-ban pedig egy, a Soproni Borvidékre régen is jellemző szőlőfajtára, a Furmintra esett a választásunk. Már a metszést is igyekeztünk úgy végezni, hogy tudtuk, pezsgő alapbor fog készülni ebből a szőlőből. A szüret a szőlő teljes érése előtt történt, hiszen fontos, hogy az alapbor elegendő savat tartalmazzon. A pezsgőkészítés tradicionális eljárással történt, melynek lényege, hogy a bor likőr hozzáadásával ugyanabban a palackban erjed és érlelődik. Furmint pezsgőnkből limitált mennyiséget, mintegy 350 palackot készítettünk. Nem tűnhet soknak, ugyanakkor elgondolkodtató, hogy a sok apró buborék mellett eme gazdag ízvilág hogy férhet bele egy palackba.

Reméljük, pezsgőnk az ünnepnapok és különleges események méltő kísérője lesz.

Termőhely: Soproni Borvidék - Fertőendréd, Magyarország

Ár: 2900 Ft

Dollmayer Furmint brut pezsgő

Borászatunk 2014-ben készített először palackos erjesztésű és érlelésű pezsgőt. Akkor a Chardonnayra, 2018-ban pedig egy, a Soproni Borvidékre régen is jellemző szőlőfajtára, a Furmintra esett a választásunk. Már a metszést is igyekeztünk úgy végezni, hogy tudtuk, pezsgő alapbor fog készülni ebből a szőlőből. A szüret a szőlő teljes érése előtt történt, hiszen fontos, hogy az alapbor elegendő savat tartalmazzon. A pezsgőkészítés tradicionális eljárással történt, melynek lényege, hogy a bor likőr hozzáadásával ugyanabban a palackban erjed és érlelődik. Furmint pezsgőnkből mindösszesen 350 palackot készítettünk. Nem tűnhet soknak, ugyanakkor elgondolkodtató, hogy a sok apró buborék mellett eme gazdag ízvilág hogy férhet bele egy palackba.

Reméljük, pezsgőnk az ünnepnapok és különleges események méltő kísérője lesz.

Termőhely: Soproni Borvidék - Fertőendréd, Magyarország

Ár: 2900 Ft

Mint minden weboldal, a dollmayer-pinceszet.hu is használ úgynevezett sütiket (cookie), hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Elfogadom" gomb lenyomásával hozzájárulhatsz használatukhoz.